ÁLLATORVOS VÁLASZOL rovatomban állatorvosi szaktanácsokkal szolgálok rövid, egy-egy témakört érintő kérdéssel kapcsolatban.

103 Hozzászólás

 1. Tisztelt Molnár Gábor !
  11 éves ivartalanított kan labrador kutyánk orrán véres, levedző sebeket vettünk észre. Állatorvosunk autoimmun betegségre gyanakszik (jelenleg várjuk az orrbiopszia eredményét).
  A hasüregében a prosztata környékén egy szövetszaporulatot látnak, aminek az eltávolítását javasolják, de fenn áll a kockázat a kutya életkora miatt.
  Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy milyen immunerősítő készítményeket ajánlj illetve milyen terápiával tartható szinten a kutya egészségi állapota?

  Köszönettel: Csonka Dávid

 2. Kedves Doktor Úr!Van egy 8,5 éves yorkshire terrier fiú kutyusom 3,5 hónapig fél szem quamatel minit kapott orvos utasítása szerint mert sokat hányt sárgás és néha fehér habosat.Azt mondta a doktor nő ezt mindíg szedheti.Ezt megelőzően véres nyákás híg széklete volt ekkor csináltak vérképet sok tesztet minden jó lett a vérkép tökéletes kapott infúziót is meggyógyult belőlle a széklete most tökéletes.Ami most kb.másfél hete van az a következő öklendezés felkelés után fehér nyákás de nem tudja ki hányni sokat tüszköl étvágya remek játékos nem lázas nem levert,a quamatel minit hat napja nem adom neki mert azt gondoltam ez se túl jó állandóan gyógyszerezni.Viszont vannak börpronlémák is állandóan rágja a lábait vakarózik a füle melett is a fenekét is nyalogatja pedig a büzmirígy most lett kinyomva rendesen.A börén vannak kis dudorok amik nem nőnek ilyen zsír görcsök mint a pattanás van pár darab nem tudom ez étjezéssel javítható e.Juliet Hipoallergén száraz kutyatápja van glutén és csirkehús mentes bárányos és marhás a cricksy dog-tól van rendelve de nem igazán szereti szoktunk még rá rakni nedveset is a friskiestöl csak így eszi meg.A kérdésem az lenne mive tudnák ezeket a problémákat orvosolni ?hogy ne keljen gyógyszert szednie és ne legyen öklendezés és börprobléma.Esetleg az étrend váltásban is tudna segíteni?Előre is köszönöm a válaszát.
  Köszönettel:Fazekas Andrea

 3. Tisztelt Doktor Úr !

  11 éves ivartalanított labrador kutyánk orrán és bal szemhéján apró sebek, fekélyek jelentek meg, amik gyakran levedzenek és véresek, autoimmun betegségre gyanakszanak (egyenlőre várjuk a szövettan eredményét). A hasüregben, a prosztata környékén egy szövetszaporulatot látnak ultrahangon, ami hangárnyékot nem ad, nem változtatja helyzetét. Vélemények szerint elég veszélyes területen van, a feltárása is kérdéses, komplikált lehet már az állat korában.
  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit javasolna, milyen terápia, immunerősítés segíthetné a kutya állapotát, milyen vitaminokat válasszunk ?

  Köszönettel: Csonka Dávid
  2021.01.09

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólás / Kérdés